Bu 9 Şeyi Asla Yemeyin!

Sürekli olarak herkes size neyi yiyeceğiniz neyi yemeyeceğinizi söylüyor. Biz sizin için en doğrusunu hazırladık.

Yazımızda sağlığa kesinlikle zararlı olan margarin, soslar ve GDO’lu gıdalara yer vermedik. Bunun yerine toplumun henüz bilinçlenmediği besinlere yer verdik.

9-Az Yağlı Gıdalar: 

Az  yağlı gıda kullanan toplumlarında yıllar geçtikçe şişmanladığını göreceksiniz. Çünkü firmalar az yağlı gıdaların daha az kalori içerdiğini iddia etmiyor ve lezzet açığını kapatmak için de içeriğinde doymuş yağ ve tuzlar bolca bulunuyor.

Az yağlı gıdalar üretilirken içinden birçok besin maddesi alınmaktadır. Şaşıracaksınız ama sıfır yağlı sütlerin içinden alınan CLA maddesi piyasada yağ yakıcı olarak kullanılabiliyor.

Besinlerin içindeki yağlardan sakınacağınıza yemeklerinize daha az yağ koyarak sağlığınızı koruyun!

8-Donmuş Gıdalar: 

Yüksek tuz ve doymuş yağ donmuş gıdaları sağlıksız yapıyor. Hipertansiyon ve obeziteden korunmak istiyorsanız donmuş gıda yemeyin!

7-Soya Proteini: 

Ucuz olması ve protein bakımından zengin olması bütün sporcuların vazgeçilmesi fakat genetiği değiştirilmiş soya ürünleri vücudun hormonal dengesini bozabilir.  Ayrıca kadınlarda kanser, erkeklerde kısırlık gibi hastalıklara yol açabilir. Soya proteini ve soslarından kaçının!

6-Gıda Boyaları: 

Hiçbir besin değeri taşımayan gıda boyalarını neden hala evinizde barındırıyorsunuz? Gıda boyalarının yasaklanması için FDA’ya yapılan binlerce başvuru olduğunu biliyor muydunuz? Kansere yol açtığı, çocuklarda hiperaktivite ve gelişim bozukluğuna yol açtığı da bir cabası…

Gıda boyası yerine yemeklerinizin rengini canlandırmak için doğal meyve ve sebze kullanın. Ya da boya içeren gıdalardan uzak durun. Buna başta şekerlemeler ve sakızlar olmak üzere bir çok ürün girmektedir.

5-Yapay Tatlandırıcılar:

 Çok ünlü olan ve toplum tarafından sıkça kullanılan aspatramın kansere yol açtığı tartışmalarını duymuşsunuzdur. Bu tartışmalar çıkınca toplumumuz başka yapay tatlandırıcılara yöneldi. Unutmayın bir tek aspatram değil bütün yapay tatlandırıcılar zararı tam olarak belirlenememiş maddelerdir. Konu hakkında pek çok araştırma olsa da netlik kazanan bir sonuç yok. O nedenle henüz zararı ve yararı kanıtlanamamış bir madde olduğu için kullanmanızı önermiyoruz.

Bunun yerine doğal tatlandırıcıları tercih edebilirsiniz;

  1. Akağaç Şurubu
  2. Hindistan Cevizi Palmiyesi
  3. Bal
  4. Hurma Şekeri
  5. Agave Şurubu
  6. Hindistan Cevizi Şekeri

4-BPA İçeren Ambalaj İçerisindeki Gıdalar: 

Hormonal sistemimiz üzerinde zararı olan ve geçen birkaç yıla kadar birçok ambalaj malzemesine bulunan BPA kullanımı ne kadar azalsa da hala bazı ambalaj malzemelerinde bulunmaktadır. Kalp, diyabet, kanser, üreme ve gelişme problemlerinde etkisi vardır.

Bu sebeple aldığınız ürünlerin ambalajına dikkat edin ve BPA maddesi olmadığına emin olun.

3-Fruktoz Şurubu içeren besinler:

Yüksek miktarda fruktoz içeren mısır şurupları günümüzde büyük bir tartışma altındadır. Pek çok doktor ise bu maddelerin kullanılmamasını öneriyor.

Asitli içecek, makarna sosları ve işlenmiş gıdalarda bulunan fruktoz şurubundan kaçınmak birçok hastalık riskini azaltır. İşlenmiş gıdalardan uzak durun ve hazır besinlerin içerisinde fruktoz şurubu olup olmadığını kontrol edin.

2-Sos İçeren Salatalar: 

Sağlıklı olduğu için birçok insanın tercih ettiği salata yağ bazlı soslar, tatlandırıcılar ve yapay tuzlar(MSG) ile lezzet katılan sözde sağlıklı ürünler sizi yoğun bir kaloriyle bekliyor olacaktır.

Bu tür hazır soslar ile hazırlanmış salatalar yerine  salataya karabiber, kekik ve diğer baharat ile zenginleştirilmiş zeytinyağını salatanızda kullanabilirsiniz.

1-Kızarmış Besinler:

Düşük besin değerleri ve içerdiği bolca doymuş yağlar ile kızarmış besinler sağlığınız açısından en zararlı besinlerde 1. sırada geliyor. Kolesterol düzeyinizi ve ve kan basıncını arttıran bu besinler sizi birçok kalp hastalığı ve felç riski ile bekliyor olacaktır.

Kızarmış besinler yerine fırında ya da ızgara şeklinde pişireceğiniz besinler tüketiniz.

Bu yazıları da okumanızı öneriyorum:

Zayıflamak için Ufak Ama Etkili Tiyolar

Zayıflamak İçin Sağlıklı Diyet Listesi

En İyi 5 Yağ Yakıcı

Yorumları Göster (2)